Gå till innehåll

Hur “för du dig” egentligen?

Bildkälla: Pexels.com

Fredag och arbetsveckans sista dag.
En dag som har inneburit tid för återhämtning eftersom denna veckas åtaganden blev klara före utsatt tid. Återhämtningen har varit välkommen! Det kommer att behövas mycket energi inför nästa vecka.

Då finns både studiehandledning, mentorträff, kundarbeten, diverse möten och annat inbokat i kalendern. En händelserik och väldigt omväxlande vecka, som jag gladeligen ser fram emot.

Något jag också sett fram emot är att få början på bloggandet igen. Att låta orden och tankarna flöda. Jag ska medge att det känns aningen svårt att komma igång. Om vad och hur ofta ska det bloggas?

Mitt mål är att skiva ungefär en gång i veckan.
Om varierade företagsrelaterade ämnen. Jag kommer att göra reklam för företagets produkter och tjänster.  Texterna kommer också att handla om mod. Mod att ge sig ut på okända plan, som en företagsstart ofta handlar om. Styrkor, svagheter och utvecklingsmöjligheter på ett mer personligt plan är också är något som jag gärna skriver om.

Att nätverka sägs vara viktigt, speciellt som småföretagare. Nätverkande och allmänt mingel är en av mina svagheter. Det vill jag bli mycket  bättre på.
Eller egentligen handlar det om att bli bättre på att trivas.

I större sammanhang.  

Större sammanhang gör mig obekväm och nervös.
För att inte tala om den inledande kontakten och första träffen med helt nya kontakter!  Hur "för man sig"? Och vad pratar man om? Inte vädret, väl?

Min (troligtvis felaktiga) bild av att mingla är att man går runt med ett glas i handen, man skålar och samtalet varar endast ett fåtal minuter per person. Och redan där, vid skålandet, fallerar det för mig.  Jag kan inte bära ett glas själv.  Båda mina händer är upptagna - av ett par kryckor. Och att mingla "med hjälp" är inte så bekvämt, tycker jag.

Men att skriva är ju också ett sätt att nätverka på! Hur är det, trivs du i stora sammanhang? Hur vanligt är det med mingel och nätverkande för din del?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *